UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна та Польща святкують тридцятиріччя дипломатичних відносин

Президенти двох країн обмінялися вітаннями.

Президенти України та Польщі Володимир Зеленський та Анджей Дуда привітали країни з 30-річчям встановлення дипломатичних відносин. Відповідні пости глави держав розмістили на своїх сторінках у Twitter.

"Сьогодні відзначаємо 30 років з дня встановлення дипломатичних відносин між Україною та Польщею. Цінуємо наше стратегічне партнерство та справді дружні стосунки. Разом із президентом Анджеєм Дудою працюємо далі над новими історіями успіху України та Польщі", — йдеться у повідомленнях у Twitter Зеленського українською та польською мовами.

У свою чергу, президент Польщі Анджей Дуда подякував Зеленському за дружбу та запевнив у підтримці.

“Дякуємо Президенту Зеленському за дружбу та співпрацю. Польща підтримує Україну. Разом ми сильніші”, — написав він у Twitter . На честь сьогоднішньої дати на фасадах Маріїнського палацу у Києві та Президентського палацу у Варшаві засвітилася ілюмінація у вигляді українського та польського прапорів.

 

Як відомо, Польща послідовно підтримує рух України до Євросоюзу та НАТО, а також боротьбу українців із російською агресією. Нещодавно президент Польщі виступив проти будь-якої політики поступок щодо Росії.

Читайте також: Польща акцентуватиме на війні Росії з Україною під час головування в ОБСЄ

Нагадаємо, у липні міністри закордонних справ України, Польщі та Литовської Республіки заявили про створення “Люблінського трикутника” — тристоронньої платформи для політичного, економічного та соціального співробітництва між країнами.