UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна скорочує персонал посольства Білорусі — МЗС

Там також вирішили анулювати екзекватуру почесного консула у Львові. 

МЗС України надіслало Білорусі ноту про скорочення до п'яти осіб посольства Білорусі в Україні. Про це повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко у коментарі НВ.

Дипломатична акредитація інших працівників дипустанови скасовується. Тепер їх перебування, а також перебування їх сімей на території нашої країни є небажаним. 

"Після повернення білоруських дипломатів в Україну за принципом взаємності для них встановлюється дозвільний режим пересування за межі 40-кілометрової зони від центру Києва", - цитує ЗМІ слова Ніколенка. 

В МЗС також заявили про рішення анулювати екзекватуру почесного консула Білорусі у Львові. Це відбувається згідно зі статтею 25 Віденської конвенції про консульські зносини 1963 року. 

"Такі рішення є відповіддю нашої держави на недружні дії Білорусі щодо співробітників дипломатичних установ України в Мінську та Бресті", - заявив Ніколенко.

В МЗС також попередили, що усі подальші недружні кроки Білорусі отримають відповідну відповідь української сторони. 

Читайте також: Зеленський прокоментував ймовірність участі Білорусі у війні проти України

Нагадаємо, 23 березня в МЗС Білорусі заявили, що влада країни ухвалила рішення про видворення частини українських дипломатів і закриття генерального консульства України в Бресті.