UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна розпочала переговори щодо гарантій безпеки з Канадою

Це вже третя країна, з якою обговорюється укладення відповідної угоди.

Спираючись на Спільну декларацію про підтримку України, затверджену членами G7 на полях липневого саміту НАТО у Вільнюсі, наша держава розпочала переговори щодо двосторонньої угоди про надання гарантій безпеки з Канадою, повідомив у Telegram керівник офісу президента України Андрій Єрмак, який координує процес.

За його словами, перший раунд переговорів провів заступник керівника ОП Ігор Жовква.

Канада стала вже третьою країною "Великої сімки", з якою ведуться переговори на основі згаданої декларації, продовживши "позитивну динаміку" виконання досягнутих домовленостей. До цього переговори розпочалися зі Сполученими Штатами Америки та Великою Британією.

Читайте також: Запропоновані G7 «гарантії безпеки» для України насправді ними не є – експерт

"Двосторонні гарантії безпеки, які Україна має отримати вже зараз, зроблять нашу країну більш захищеною ще до набуття повноправного членства в НАТО. Гарантії безпеки для України мають бути дієвими й слугувати перехідним етапом на шляху нашої держави до членства в Альянсі – єдиної найнадійнішої на сьогодні гарантії безпеки", – додав Єрмак.

У п'ятницю, 25 серпня, ще одна країна приєдналася до декларації G7 про підтримку України, яка була узгоджена на полях саміту НАТО. Загалом документ підтримали вже понад 25 держав.