UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна почала готуватися до війни, коли РНБО озвучила перше рішення щодо Тупицького: Данілов пояснив, як це пов'язано

Наразі до деяких гауляйтерів ще не доходять руки, проте ними обов'язково займеться СБУ. 

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну колишній голова КСУ Олександр Тупицький повинен був взяти участь в "легітимізації" президента-втікача Віктора Януковича. Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов розповів під час інтерв'ю "Україна 24"

За його словами, наша країна почала готуватися до повномасштабного вторгнення РФ ще в лютому 2021 року. Тоді ж було перше рішення РНБО щодо ексголови КСУ Тупицького. 

"Коли перше рішення РНБО стосувалося пана Тупицького, який отримав у грудні минулого року заяву нібито від пана Януковича, який не має до нашої країни крайні 8 років взагалі ніякого стосунку. В РФ був проект повернення Януковича через юридичну процедуру через наші суди, ОАСК. Це доведений факт. Це не розуміють тільки ті люди, які заплющують очі й не мають бажання із цим зараз розбиратися", - розповів він.

Всі ці судді, за словами Данілова, сьогодні повинні давати покази СБУ. 

"Але зараз ми знаходимося в стадії війни і до деяких гауляйтерів ще не доходять руки", - додав секретар РНБО.

Читайте також: У Зеленського прокоментували російські плани щодо Януковича

Нагадаємо, в перші дні війни, 2 березня, що президент-втікач Віктор Янукович знаходився у Мінську. ЗМІ зазначали, що таким чином Кремль міг спробувати там проголосити його "президентом" України.