UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна отримає від Британії додатковий 1 млрд фунтів інвестицій — Зеленський

Лондон продовжує надавати всебічну підтримку Києву.

Президент України Володимир Зеленський заявив про чудові новини з Британії. Україна отримає додаткові інвестиції від Сполученого королівства у розмірі 1 млрд. фунтів стерлінгів. Про це Зеленський повідомив на своїй офіційній сторінці у Twitter .

“Чудові новини з Лондона: Велика Британія додатково виділить 1 млрд. фунтів стерлінгів на підтримку України. Це нові інвестиції, торгівля, безпека. За підсумками моїх переговорів із прем'єром Великобританії Борисом Джонсоном. Розмір загальної британської підтримки збільшиться до 3,5 млрд. фунтів”, - написав Зеленський.

Як повідомлялося, Велика Британія перебуває на заключній стадії переговорів з Україною щодо продажу ракет для катерів і літаків.

Читайте також: Зеленський провів неафішовану зустріч з главою секретної розвідки Британії –ZN.UA

Україна та Велика Британія підписали 8 жовтня 2020 року угоду про політичне співробітництво, вільну торгівлю та стратегічне партнерство. Український президент Володимир Зеленський назвав його історичним. Договір покликаний замінити Угоду про асоціацію України та ЄС у торгівлі зі Сполученим Королівством після закінчення перехідного періоду Brexit. Ця угода передбачає кредитні гарантії у розмірі до £2,5 млрд для британсько-українських торгових контрактів. У цю суму входять £1,25 млрд, які спрямують на спільне виробництво ракетних катерів для ВМС ЗСУ.