UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна очікує на поглиблення співпраці з Ізраїлем у питанні протидії загрозам з повітря – посольство

Міністри оборони України та Ізраїлю провели важливу розмову.

Посилення взаємодії у питані протидії загрозам із повітря стали предметом телефонної розмови міністрів оборони України та Ізраїлю Олексія Резнікова та Йоава Галланта, повідомляється на сторінці Посольства України у Державі Ізраїль у Facebook.

«Відбулась телефонна розмова міністра оборони України Олексія Резнікова з його ізраїльським колегою Йоавом Галлантом. Очікуємо на поглиблення співпраці у сфері протидії загрозам з повітря, враховуючи спільні загрози та виклики», - зазначається у повідомленні посольства.

У свою чергу очільник українського оборонного відомства зазначив, що відбулось обговорення відповідних проектів із захисту повітряного простору України.

«Ми обговорили ситуацію на землі та перспективи проектів з захисту України від загроз з повітря. Іранські дрони становлять загрозу для обох наших країн. Ми розраховуємо, що Ізраїль це враховує», - написав Резніков у Twitter.

Читайте також: Ізраїль веде переговори про продаж Україні та Польщі танків Merkava — ЗМІ

Раніше посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук висловив надію, що після передачі системи раннього попередження про повітряну небезпеку Єрусалим також відправить нашій державі засоби військової оборони для захисту мирних жителів від ударів РФ.