UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна направила Білорусі ноту протесту через обшук автомобіля посла

У МЗС пригрозили відповідними "недружніми" діями.

МЗС України направило ноту протесту Білорусі в зв'язку з обшуком білоруськими прикордонниками автомобіля українського посла Ігоря Кизими. Про це інформує посольство України в Мінську.

«Відразу після інциденту навколо обшуку автомобіля посла України в Республіці Білорусь українська сторона направила ноту в МЗС РБ з вимогою надати пояснення і кваліфікувати дії білоруських прикордонників», - повідомили у відомстві.

За словами дипломатів, українська сторона вважає цей крок по відношенню до глави української дипмісії в Білорусі «недружнім».

«Україна залишає за собою право в зв'язку з цим інцидентом діяти на основі взаємності», - відзначили в міністерстві.

Читайте також: Порошенко призначив послом України в Білорусі дипломата Кизима

Раніше Державний прикордонний комітет Білорусі опублікував відео огляду автомобіля посла України в Білорусі Ігоря Кизими, після того, як український дипломат поскаржився на "недружні" дії білоруських прикордонників і заявив про порушення Віденської конвенції, згідно з якою огляд особистих речей дипломатів не дозволяється.

Як повідомлялося, 17 серпня МЗС викликало посла України в Білорусі Ігоря Кизима на консультації до Києва для того, щоб оцінити перспективу українсько-білоруських відносин.

Голова МЗС Дмитро Кулеба заявив про те, що Україна може ввести санкції щодо Білорусі. Україна і ще 6 країн підтримали декларацію ЄС щодо виборів в Білорусі.