UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна хоче провести другий Саміт миру до кінця року — посол у Туреччині

Боднар виключає прямі перемовини Києва та Москви.

Україна хоче організувати другий Саміт миру до кінця цього року, заявив український посол у Туреччині Василь Боднар. На ньому можуть бути присутні представники РФ, але це не означає прямі перемовини Києва та Москви, повідомляє Reuters.

За його словами, метою Саміту є справедливий мир в Україні. Він додав, що це не буде двостороння зустріч, а до перемовин будуть залучені треті сторони. Посол підкреслив, що Туреччина буде важливою учасницею Саміту через досвід країни посередництва в інших конфліктах.

Читайте також: Ердоган: Сподіваюсь, що Туреччина зможе взяти участь у другому Саміті миру

"Те, що ми зараз бачимо, полягає в тому, що міжнародна спільнота разом з Україною сяде і створить список щодо того, які кроки можна зробити для справедливого миру в Україні, і вони будуть обговорювати, які вимоги поставити Росії на основі цього списку", — заявив посол.

Раніше радниця очільника Офісу президента Дарія Зарівна заявляла, що у листопаді не очікується проведення другого Саміту миру. За її словами, дата конференції вирішуватиметься після проведення тематичних конференцій, остання з яких призначена на 30-31 жовтня.

Нагадаємо, ZN.UA проводило соціологічне дослідження та запитувало в українців, як вони оцінюють результати першого Саміту миру у Швейцарії, чи потрібно проводити другу конференцію та чи варто запрошувати на неї Росію. Про підсумки соцопитування — у статті “Другий Саміт миру. Чого від нього очікують українці та як оцінили перший”.