UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна ініціює термінове засідання Ради безпеки ООН

Причиною стало звернення ватажків квазіреспублік так званих "Л/ДНР" до Путіна про введення військ.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна ініціювала термінове засідання Ради Безпеки ООН у зв'язку зі зверненням російських бойовиків так званих "Л/ДНР" до президента РФ Владіміра Путіна з проханням надати допомогу у відображенні агресії з боку Збройних сил України. Про це Кулеба повідомив у Twitter.

"Україна ініціювала термінове засідання Ради Безпеки ООН у зв'язку зі зверненням російських окупаційних адміністрацій у Донецьку та Луганську до Росії із запитом про надання військової підтримки, що є подальшою ескалацією безпекової ситуації" — написав український дипломат.

Раніше повідомлялося, що Росія за рахунок «п'ятої колони» та інформаційних спецоперацій починає формувати привід для вторгнення в Україну .

21 лютого Росія звинуватила Україну в обстрілі непідконтрольного Донбасу . Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що інформація про нібито проведення українською стороною диверсій в ОРДЛО, а також про нібито обстріл російської території не відповідає дійсності.

Читайте також: Кулеба закликав скористатися останнім шансом зупинити Путіна

Секретар РНБО Олексій Данилов назвав повідомлення пропагандистів «фантазією» та наголосив: українські військові відкривають вогонь лише у відповідь на провокації російсько-окупаційних військ у разі загрози для життя та здоров'я захисників України.