UA / RU
Підтримати ZN.ua

В АП підтвердили припинення громадянства Саакашвілі у зв'язку з недостовірними даними

Указ про припинення громадянства не підлягає публікації, оскільки містить конфіденційну інформацію.

Припинення громадянства України колишнього президента Грузії і екс-глави Одеської ОДА Михайла Саакашвілі обумовлено поданої ним недостовірної інформації при оформленні громадянства, пояснила прес-служба адміністрації президента.

У відповіді на запит агентства "Інтерфакс-Україна" говориться, що Державна міграційна служба надала Комісії з питань громадянства переконливі факти про подання недостовірної інформації Саакашвілі.

Комісія, у свою чергу, підтримала клопотання про припинення громадянства України Саакашвілі і рекомендувала президенту прийняти відповідне рішення. На основі цих рекомендацій глава держави підписав відповідний указ.

"У відповідності з законодавством про захист персональних даних цей нормативний акт не підлягає публікації, бо містить конфіденційну інформацію, зокрема персональні дані", - зазначили в АП.

Нагадаємо, 26 липня у Державній міграційній службі України повідомили, що президент України Петро Порошенко підписав указ про позбавлення Міхеїла Саакашвілі громадянства. Підставою для рішення стало те, що екс-президент Грузії не згадав в анкеті, що перебуває у розшуку на батьківщині.

Запит до Генпрокуратури з приводу українського громадянства Саакашвілі направив депутат від "Радикальної партії" Андрій Лозовой, а ГПУ відправила його до ДМС.

Президент України Петро Порошенко надав Михеїлу Саакашвілі українське громадянство указом від 30 травня 2015 року. У той же день Саакашвілі був призначений головою Одеської облдержадміністрації.

7 листопада 2016 року Міхеїл Саакашвілі оголосив, що прийняв рішення піти у відставку з посади голови Одеської обласної державної адміністрації. Говорячи про причини свого рішення, Саакашвілі виступив з критикою президента України Петра Порошенка. Президент прийняв відставку Саакашвілі 9 листопада.

У липні 2017 року Міністерство юстиції України провело реєстрацію зміни назви політичної сили "Рух нових сил" на "Рух нових сил Михеїла Саакашвілі".