UA / RU
Підтримати ZN.ua

Угорщина ухвалила нову антикорупційну стратегію для розблокування фінансування від ЄС

Євросоюз "утримує" близько 20 мільярдів євро, призначених для Угорщини, через проблеми країни з хабарництвом і верховенством права за часів Орбана.

Уряд Угорщини, не розкриваючи деталей, заявив про схвалення нової антикорупційної стратегії в межах зусиль, спрямованих на розблокування фінансування з важливих фондів Європейського Союзу. Про це повідомляє Bloomberg.

Читайте також: Поведінці Угорщини потрібно надати критичну оцінку — премʼєр Фінляндії

Згідно з рішенням, підписаним угорським прем'єр-міністром Віктором Орбаном і опублікованим в офіційному віснику пізно ввечері в четвер, 15 серпня, уряд схвалив заходи щодо боротьби з шахрайством і хабарництвом, пов'язаними з фінансуванням від ЄС. Заходи будуть опубліковані на офіційному сайті, хоча в уряді Угорщини не назвали конкретного терміну публікації.

Читайте також: Майже 70 депутатів Європарламенту вимагають призупинити участь Угорщини у Шенгенській зоні — Politico

ЄС "утримує" близько 20 мільярдів євро (22 мільярди доларів) фінансування, призначеного для Угорщини, через проблеми Будапешта з хабарництвом і верховенством права за часів правління Орбана. Згідно з останнім щорічним дослідженням антикорупційної організації Transparency International, Угорщина є найбільш корумпованою країною в ЄС.

Раніше голова угорського Управління з питань доброчесності — державної установи, створеної в країні на вимогу ЄС для виявлення нецільового використання коштів Союзу, попросив надати додаткові повноваження для боротьби з корупцією на найвищому рівні.