UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Партії регіонів чекають, що опозиція проголосує «за» скасування депутатської недоторканності

Оскільки позиція Конституційного суду про можливість скасування недоторканності народних депутатів вже була озвучена неодноразово, то опозиції, на думку регіонала Владислава Забарського, «не варто було б зайвий раз завантажувати КС аналогічними питаннями». Депутат вважає, що опозиції слід проявити відповідальність і проголосувати за скасування недоторканності народних депутатів.

Особливий порядок притягнення до кримінальної відповідальності для народних депутатів може бути скасований і може бути встановлений на загальних підставах. Про це заявив народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів Владислав Забарський з приводу висновку Конституційного суду, оприлюдненого 11 липня.

«В оприлюдненому висновку Конституційного суду з приводу законопроекту про зміни до Конституції щодо недоторканності - суд підтвердив свою правову позицію і свої попередні висновки з аналогічних питань. Адже він раніше неодноразово вивчав аналогічні за змістом законопроекти», - підкреслив народний депутат.

«КС в черговий раз підтвердив, що особливий порядок притягнення до кримінальної відповідальності для народних депутатів може бути скасований і може бути встановлений практично на загальних підставах. І подібне скасування не суперечить Конституції України», - зазначив Забарський.

На думку політика, «оскільки позиція Конституційного суду про можливість скасування недоторканності народних депутатів вже була озвучена неодноразово, то опозиції не варто було б зайвий раз завантажувати КС аналогічними питаннями. Їй слід проявити принциповість, відповідальність перед виборцями і, безумовно, проголосувати за скасування недоторканності народних депутатів. І в будь-якому випадку починати з себе».

Нагадаємо, 11 липня законопроект про внесення змін до Конституції міг би розглядатися в Раді при наявності позитивного висновку Конституційного суду. Однак судді КСУ не дозволили парламенту вносити зміни до Основного закону в частині скасування недоторканності президента та суддів. !zn

Читайте також:

КСУ не схвалив зняття недоторканності з президента та суддів

КС своїм рішенням підтвердив, що діє в інтересах президента, - Томенко

В КСУ роз’яснили, що нинішня Рада депутатську недоторканність не скасує