UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Львові мітингують чорнобильці і підприємці

Львівські підприємці та чорнобильці вийшли на спільний мітинг під стіни обласної державної адміністрації.

За словами співголови руху «Вперед» Руслана Секели, мотивом даної акції протесту стало невиконання владою жодної з вимог, висунутих раніше підприємцями і чорнобильцями з різних регіонів України.

Представники мітингувальників пішли на зустріч з губернатором, на якій передадуть йому вимоги громадських організацій. За словами Р.Секели, вимоги протестуючих з часу грудневих акцій протесту майже не змінилися.

«Ми вимагаємо чіткого виконання рішення судів та законодавства України. Ми проти того, щоб рішенням Кабінету міністрів підмінялася законодавча і судова гілки влади, що зроблено державним бюджетом на цей рік», - сказав Р.Секела.

Окрім того, він повідомив, що, зараз йдуть перемовини чорнобильців з різних областей України, на яких обговорюється питання про можливу поїздку їхніх представників у разі невиконання владою їхніх вимог.

Нагадаємо, з 6 по 15 грудня біля приміщення Львівської ОДА проходила акція протесту чорнобильців, які встановили 5 наметів. Учасники акції вимагали задовольнити їхні вимоги про виконання судових рішень щодо передбачених законами виплат. Акцію протесту було припинено в обмін на фінансову компенсацію. Чорнобильцям пообіцяли виділити 400 тисяч гривень, але, за словами учасників акції, влада не виконала свої обіцянки.