UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Єврокомісії жалкують, що Тимошенко не відпустили до Брюсселя

Європейська комісія висловлює співчуття стосовно факту, що лідеру української опозиції Юлії Тимошенко Генеральна прокуратура не дозволила відвідати Брюссель. Про це власному кореспонденту УНІАН у Брюсселі заявила представник Єврокомісії Наташа Бютлер.

«Повністю поважаючи юридичні процедури, ми шкодуємо про той факт, що мадам Тимошенко обмежена у поїздках, і що європейські інститути не зможуть продовжити діалог з нею у Брюсселі в найближчі дні», - сказала вона.

«Як ви знаєте, цей діалог є частиною більш широкого діалогу, який ЄС проводить з усіма важливими акторами політичного поля України, і вони всі повинні брати участь в реалізації європейського порядку денного в Україні», - додала представник Єврокомісії.

Прес-секретар комісара ЄС з питань розширення та Європейської політики сусідства Стефана Фюле відзначила також, що Єврокомісія неодноразово підкреслювала важливість повної поваги верховенства права у всіх кримінальних розслідуваннях в Україні, а також необхідність забезпечення того, щоб судові процеси проводилися з урахуванням принципів незалежності та чесності, і не використовувалися у політичних цілях.

Нагадаємо, що Генеральна прокуратура відмовила Тимошенко у можливості відвідати Брюссель, де вона планувала провести низку зустрічей, у тому числі з президентом Європарламенту Єжи Бузеком. У даний час стосовно Тимошенко діє запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

За матеріалами УНІАН