UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Донецьку з процесу підрахунку голосів виключили і опозицію, і союзників «правлячої партії»

Донецька міська виборча комісія відмовила в праві брати участь у підрахунку голосів на дільницях «Батьківщині», «Єдиному центру», «Фронту змін» і КПУ - представники цих партій не потрапили до складу дільничних виборчкомів. Про це кореспонденту «ДТ» повідомило інформоване джерело.

За словами співрозмовника, який був присутній на засіданні комісії в п'ятницю, 15 жовтня, відмову  отримав також ряд лояльних до ПР політичних сил - зокрема, «Сильна Україна» і «Російський блок».

Своє рішення про невключення членів перерахованих партій в донецькі ДВК міської виборчком аргументував «недостатнім досвідом роботи» делегованих представників. Очевидець стверджує, що важче за всіх такий закид перенесли комуністи - уповноважена від КПУ навіть втратила свідомість прямо під час засідання міської комісії.

«Перед цим в опозиціонерів була  зустріч з одним з високопоставлених регіоналів - Миколою Левченком - який сказав: «на вас заборони немає, скільки наберете - то й ваше». Але якщо ми такі безпечні, чому нас почали пресингувати?», - Розповіло кореспонденту поінформоване джерело.

Нагадаємо, раніше донецькі осередки «Батьківщини» і «Сильної України» повідомляли також про випадки відмови в реєстрації кандидатів у депутати.

Вибори місцеві органи влади відбудуться в Україні 31 жовтня.