UA / RU
Підтримати ZN.ua

У 2012 році «покращення» відчули менше 10% українців

Українці не помітили жодної сфери, де б у 2012 році переважали зміни на краще. «Покращення» настало менш ніж для 10% українців.

Половина українців (50%) вважають, що в 2012 році загальна ситуація в країні погіршилася. При цьому 7% вважають, що вона покращилася, 38% вважають, що не змінилася, а 5% не змогли відповісти. Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного фондом «Демократичні ініціативи» спільно з Центром Разумкова.
При цьому про покращення добробуту своєї родини заявило 8,5%, вважають, що воно погіршилося 39%, не змінилося - 50%.
Найбільше українців непокоїть ситуація з цінами і тарифами - тут погіршення відзначили 75% населення. Стали менше впевнені в завтрашньому дні 54% українців, а 52% заявили про погіршення економічного становища України.
Залишилося незмінним, на думку переважної більшості: становище етнічних і релігійних меншин (61%), становище україномовного населення (62%) і становище російськомовного населення (57,5%). При цьому вважають, що становище російськомовних покращилося 13% опитаних, погіршилося - 17%.
Жодної сфери, де б переважали зміни на краще, громадяни не помітили.
Загальнонаціональне опитування провели фонд «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 21 по 24 грудня 2012 року. Були опитані 2009 респондентів старше 18 років у всіх областях України, Києві та АР Крим за вибіркою, що репрезентує доросле населення України за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95. Опитування проведено за кошти проекту UNITER. !zn
Читайте також:
Путін нагородив Азарова орденом за «покращення» життя людей
Азаров порадив бюджетникам просити свою зарплату через його Facebook
Азарова попросили відзвітувати перед парламентом про «покращенні» за останні 2,5 роки
Нове «покращення» від Міносвіти: обдарованих студентів зобов'язали повернути стипендії державі