UA / RU
Підтримати ZN.ua

У жовтні депутати Ради встановили новий антирекорд

У жовтні відбулося 11 пленарних засідань Верховної Ради. Найгірші показники відвідуваності у колишніх регіоналі з групи "Відродження".

У жовтні на засіданнях Верховної Ради в середньому було зареєстровано 318 народних депутатів із 422, що є найгіршим показником за 2017 рік.

Як повідомляє Комітет виборців України, до цього найгірші результати відвідуваності було зафіксовано в лютому 2017 року, коли в залі парламенту в середньому було зареєстровано 326 нардепів. У березні цей показник склав 332 нардепи, квітні – 341, травні – 334, червні – 343, липні - 341, вересні – 328.

Загалом лише 33% народних депутатів (139 із 422) відвідали всі засідання Ради в жовтні. У той же час шестеро депутатів не відвідали жодного засідання, 58 – пропустили понад половину засідань. Інформація за даними письмової реєстрації.

Не відвідали жодного засідання ВРУ у жовтні члени "Опозиційного блоку" Євген Бакулін та Вадим Рабінович, позафракційні Дмитро Ярош та В'ячеслав Константіновський (подав заяву про складання мандату депутата), а також нардепи-втікачі Олександр Онищенко і Сергій Клюєв. Ці народні депутати не відвідали жодного засідання ВРУ як за даними письмової, так і електронної реєстрації. Євген Бакулін та Дмитро Ярош також не відвідали жодного засідання ВР у вересні.

Серед фракцій і груп найгірші показники відвідуваності у "Відродження", найкращі – у "Блоку Петра Порошенка". У середньому в жовтні в залі було зареєстровано 83% депутатів фракції БПП, 79% - "Народного Фронту" та "Радикальної партії", 75% - "Самопомочі", 74% - позафракційних, 73% - "Батьківщини", 62% - "Опозиційного блоку", 61% - "Волі народу", 58% - "Відродження". За даними письмової реєстрації.

Загалом в жовтні відбулося 11 пленарних засідань Верховної Ради.

Раніше Комітет виборців України склав рейтинг роботи лідерів фракцій Верховної Ради у 2017 році (січень-травень). На першому місці в рейтингу голова фракції БПП – Артур Герасимов, на другому – голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак, третє місце розділили Олег Березюк ("Самопоміч") та Олег Ляшко (Радикальна партія). Антилідерами рейтингу стали Юрій Бойко ("Опозиційний блок") та Юлія Тимошенко ("Батьківщина").