UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Зеленського відповіли на звинувачення Байдена, нагадавши про відсутність превентивних санкцій проти Росії

Там нагадали й про чотири телефонні розмови, які відбулися між очільниками країн перед початком війни. 

Прессекретар президента України Сергій Никифоров, коментуючи звинувачення американського лідера Джо Байдена про ігнорування Володимиром Зеленським попереджень щодо планів Росії про вторгнення, нагадав, що партнери так само пропустили повз вуха заклики Києва ввести превентивні антиросійські санкції. Слова Нікіфорова цитує "Ліга.нет".

Він також нагадав, що перед вторгненням РФ Байден та Зеленський чотири рази говорили по телефону - обмінювалися думками та оцінювали ситуацію. 

"Тому фраза "не хотів чути" ймовірно вимагає уточнення. До того ж, якщо пам'ятаєте, президент України закликав партнерів запровадити пакет превентивних санкцій, щоб спонукати Росію до відведення військ та деескалації ситуації. І тут уже можна сказати, що наші партнери "не хотіли нас чути"", – додав речник Зеленського.

Читайте також: Рустамзаде: «В інформаційному супроводі війни в Україні надто багато демократії»

Нагадаємо, за даними Генштабу, на східному напрямку ворог має частковий успіх біля Оріхового і готує наступ на Слов'янськ та Сіверськ. На півдні росіяни сконцентрували свої зусилля на веденні позиційної оборони, вони удосконалюють фортифікації другого та третього рубежів оборони - насамперед це блокпости із залізобетонних конструкцій, що розташовані поблизу мостів через Північно-Кримський канал.

Правду про війну читайте в інтерв'ю Інни Ведернікової з військовим аналітиком Агілом Рустамзаде для ZN.UA.