UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Зеленського відповіли на погрози Кремля про «початок кінця України»: «Нас точно вже не здивувати»

В ОП наголосили, що Україна точно не зацікавлена в будь-якій ескалації військового протистояння

Останні заяви заступника голови адміністрації президента РФ Дмитра Козака про те, що початок бойових дій в Донбасі стане "початком кінця України", працюють "на посилення напруги ситуації і на посилення тиску".

Про це радник очільника Офісу президента України Михайло Подоляк заявив в коментарі «Українській правді».

"Ось чим нас точно вже не здивувати, так це загрозливою риторикою з Москви. Для чого це їм потрібно? Дуже просто: їхня машина пропаганди працює на посилення напруження ситуації і на посилення тиску. Важливо розуміти: це тиск не тільки на Україну, а й на інших учасників Нормандського формату, на всі ті країни, які підтримують нашу територіальну цілісність", - зазначив Подоляк.

Він також наголосив, що Україна точно не зацікавлена в будь-якої ескалації військового протистояння.

«Наша армія готова до будь-якого розвитку подій, але державний пріоритет залишається незмінним - це завжди ставка на пошук дипломатичного рішення для припинення війни. Україна цінує кожне життя своїх громадян і тому для нас загострення ситуації на Донбасі - це дійсно серйозно. Це не риторика, що не пропаганда, і не дипломатичні ігри. А ось те, що Росія використовує загибель людей для чергових політичних маніпуляцій, - весь світ чітко бачить", - резюмував Подоляк.

Перед цим ЄС опублікував звіт, в якому йдеться про те, що Росія активізує дезінформацію проти України на тлі нарощування військ на кордоні.

Раніше головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що Росія стягує війська до кордону України. Росія готується до військових навчань в Брянську та окупованому Криму.

На нарощування військової присутності Росії поблизу українських кордонів відреагували в США. Вашингтон стурбований такими діями російської армії.

У Кремлі ж заявили, що стягування російських військ до кордону з Україною не повинно нікого турбувати.

На думку Арестовича, нове загострення пов’язано з трьома причинами: навчаннями НАТО, новою холодною війною між США та Росією, а також прагненням Кремля домогтися поступок на нормандському саміті.

Ескалацію в Донбасі засудили західні партнери України, Німеччина і Франція закликали «обидві сторони до стриманості та негайної деескалації».