UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Зеленського розповіли деталі його візиту у Нідерланди: "на десерт" велике звернення у Гаазі

В українського лідера запланована низка зустрічей, серед яких тристоронні перемовини та аудієнція у короля. 

Прессекретар президента Сергій Никифоров підтвердив, що офіційний візит Володимира Зеленського у Нідерланди вже розпочався. Український лідер проведе в країні низку зустрічей. Одна з них вже відбулася - з президентом Сенату Яном Брауном та головою Палати представників Верою Бергкамп. 

У себе в Facebook Никифоров повідомив, що далі Зеленський повинен відвідати Міжнародний кримінальний суд. Там він зустрінеться із його президентом Пьотром Хофманскі та секретарем Освальдо Завала Агілером.

"Також у програмі велике звернення Володимира Зеленського до нідерландського суспільства та представників міжнародних судових інституції, розташованих у Гаазі", - пише Никифоров.

Президент України зустрінеться й з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте та у тристоронньому форматі із прем'єр-міністром Бельгії Александером де Кроо.

"Також буде аудієнція у короля Віллєма-Александра і візит на базу військово-повітряних сил Нідерландів", - додав Никифоров.

Читайте також: Президент України приїхав у Нідерланди: лідерка BBB проігнорує зустріч, бо сьогодні "не Зеленський має бути у фокусі"

Нагадаємо, вчора президент Володимир Зеленський здійснив неанонсовану поїздку до Фінляндії. Там він взяв участь у саміті з "представниками північно-європейських країн". Як зазначив сам Зеленський, цей візит безпосередньо пов'язаний з можливістю Сил оборони мати успіх під час майбутнього контрнаступу.