UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Зеленського прокоментували готовність до локальної заморозки війни

Кажуть, реальний план на разі бачили одиниці.

Україна проти будь-якої заморозки війни, про що українська влада неодноразово заявляла, заявив у відповідь на публікацію видання Bild, у якій йшлось про готовність Києва прийняти локальне припинення вогню на певних ділянках фронту, радник із комунікацій президента Зеленського Дмитро Литвин.

«Більд поширив фейк. План перемоги Більд не бачив, і з тих кількох людей, які на сьогодні залучені президентом в підготовку Плану перемоги, ніхто з Більдом не говорив», - написав він у Facebook.

Литвин додав, що для України важливо, щоб в США підтримали саме План перемоги України, а не капітуляції чи заморозки, та додав, що план перемоги буде представлений спочатку саме Сполученим Штатам, бо вони здатні забезпечити реалізацію його наповнення.

Читайте також: Успіх України на полі бою сприяє будь-яким надіям на врегулювання війни шляхом переговорів — NYT

Нагадаємо, наступного тижня президент України Володимир Зеленський готується відвідати США та зустрітись із президентом Джо Байденом, а також кандидатами в президенти Камалою Гарріс і Дональдом Трампом. Очікується, що він представить у Вашингтоні вищому керівництву держави стратегію перемоги.