UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Європарламенті знову вимагають посилити санкції проти Росії

Консерватори закликають застосувати всі доступне економічний зброю проти Росії в разі провалу переговорів у Мінську

Фракція європейських консерваторів і реформістів Європарламенту виступають за посилення економічних санкцій проти Росії, якщо президент РФ Володимир Путін продовжить агресію в Україні. Це зазначив голова політичної групи Європейських консерваторів та реформістів у Європарламенті Сиед Камалл під час дебатів, присвячених завтрашнього саміту ЄС, в якому візьме участь президент України Петро Порошенко.

"Тільки Володимир Путін може припинити кризу. Він повинен забрати свої танки геть з української землі, і сьогоднішня зустріч (переговори в Мінську), ймовірно, буде останнім шансом заради цього. Ми повинні бути чіткими: ми шукаємо мирне і політичне рішення. Але якщо Путін продовжить агресію, тоді ми повинні застосувати всю доступну економічну зброю", - сказав лідер європейських консерваторів.

В ухваленої Європарламентом 15 січня спільної резолюції по Україні депутати, серед іншого, висловилися за те, що ЄС повинен продовжити поточний режим санкцій щодо РФ на майбутній зустрічі Ради у березні. У ЄП вважають, що навіть при збереженні нинішньої ситуації санкції повинні бути посилені.

Також євродепутати закликали країни ЄС скористатися скасуванням ембарго і надати Україні зброю.