UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Європарламенті запевнили, що питання звільнення Тимошенко залишається актуальним

В Європарламенеті нагадали, що однією з вимог для підписання угоди про асоціацію з ЄС є звільнення політичних в'язнів.

Питання звільнення екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, як і раніше, залишається на порядку денному Євросоюзу і Євромайдан не відсунув його на другий план. Про це заявила голова фракції Зелених в Європейському парламенті Ребекка Хармс.

"Це вимога залишається постійною. Європейський парламент більшістю голосів прийняв рішення, що передумовою підписання Угоди про асоціацію з Україною є прийняття нею принципів правової держави, усунення випадків вибіркового правосуддя і звільнення політичних в'язнів. І оскільки Україна все ще далека від цього, на моє переконання, питання Юлії Тимошенко буде залишатися в ЄС в порядку денному", - сказала Хармс в інтерв'ю Deutsche Welle.

При цьому вона зазначила, що Юлію Тимошенко засудили за те, що укладення нею газових угод з Росією в 2009 році було непрозорим". "А що Україна має зараз? Останні газові угоди з Росією - хто і що про них знає? Тому подальше перебування Тимошенко в ув'язненні неприпустимо, тим більше що до цих пір вона потребує медичної допомоги", - підкреслила вона. !zn

Читайте також:

Юлія Тимошенко привітала українців з Новим роком

Власенко вважає, що влада розширила проти Тимошенко політичні репресії

Луценко впевнений, що Тимошенко впливає на Майдан сильніше, ніж інші лідери опозиції