UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Єврокомісії чекають інформації про новий українсьий уряд

У Брюсселі уважно стежать за процесом відставки Арсенія Яценюка, заявила представник ЄК Майа Косьянич.

У Європейському Союзі чекають звістки про новий український уряд, а також виражають надію на його спроможність завершити в країні політичні та економічні реформи.

Відповідну заяву 12 квітня зробила речник Європейської комісії Майя Косьянич. За її словами, європейські чиновники уважно стежать за відставкою Арсенія Яценюка.

"Ми взяли до уваги відставку Арсенія Яценюка в Україні. Прем'єр-міністр і уряд роблять важливу роботу у складних обставинах, у таких обставинах вони провели необхідні реформи. Ми чекаємо інформації про новий уряд в Україні, який проведе необхідні економічні та політичні реформи", - зазначила вона.

Крім цього, Касьянич висловила надію на прогрес у врегулюванні конфлікту на Донбасі і виконанні всіх пунктів Мінських угод.

Раніше представник Держдепу США Марк Тонер заявив, що Верховна Рада повинна якомога швидше сформувати новий уряд України. Він також підкреслив, що в США вірять у здатність уряду України провести необхідні реформи.

10 квітня, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк публічно заявив про намір подати у відставку. В цей же день президент Петро Порошенко повідомив, що він розраховує на створення коаліції і успішне голосування за кандидатуру Володимира Гройсмана на посаду прем'єра. Переговори про створення коаліції з фракцій БПП і "Народного фронту", а також нового уряду тривають.