UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ВР зареєстрований четвертий законопроект про амністію

Автор законопроекту - депутат фракції Партії регіонів Юрій Мірошниченко, представник президента України у Верховній Раді.

Верховній Раді 29 січня зареєстрований законопроект №4021-3 "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб у зв'язку з подіями, які мали місце під час проведення мирних зібрань".

Автор законопроекту - депутат фракції Партії регіонів Юрій Мірошниченко, представник президента України у Верховній Раді.

Це четвертий законопроект про амністію, зареєстрований в парламенті. Текст документа на сайті Верховної Ради відсутній.

Раніше у Верховній Раді були зареєстровано три законопроекта "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання з приводу подій, які мали місце під час масових акцій протесту".

Так, 27 січня був зареєстрований законопроект №4021 народного депутата Леоніда Ємця (фракція "Батьківщина"), яким пропонується звільнити від кримінальної та адміністративної відповідальності осіб, які були учасниками масових акцій протесту, починаючи з 21 листопада 2013 року, за умови, що вчинені ними правопорушення пов'язані з масовими акціями протесту.

29 січня зареєстрований аналогічний законопроект під №4021-2 народного депутата Юрія Дерев'янка (позафракційний), яким також пропонується заборонити збір, реєстрацію, накопичення, зберігання, адаптування, зміна, поновлення, використання та поширення персональних даних осіб, які були учасниками масових акцій протесту, які почалися 21 листопада 2013 року. Накопичені персональні дані підлягають знищенню у встановленому законодавством порядку.

Обидва законопроекти не містять умову про введення їх в дію після звільнення захоплених адмінбудівель.

Також 29 січня зареєстрований законопроект №4021-1 народних депутатів Дмитра Шпенова та Віталія Журавського (обидва з фракції Партії регіонів), згідно з яким учасники протестів, не вчинили тяжкі злочини, потраплять під амністію після ліквідації барикад і звільнення приміщень.

Опозиція наполягає на голосуванні законопроектів авторства Ємця або Дерев'янко.

Нагадаємо, сьогодні Віталій Кличко, коментуючи появу четвертого законопроекту про амністію авторства Юрія Мірошниченка, зазначив, що з опозицією він не узгоджений. !zn