UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ВР внесено законопроект, який може звільнити Тимошенко

Документ пропонує достроково звільняти засуджених з ув'язнення за станом здоров'я, які відбули більше чверті призначеного їм строку покарання.

Верховну Раду України 29 січня поданий і зареєстрований законопроект №4051 від "Про внесення змін до статті 81 Кримінального кодексу України щодо умовно-дострокового звільнення від відбування покарання осіб, які не можуть відбувати покарання за станом здоров'я". Документ подали народні депутати з фракції Батьківщина Юрій Одарченко і Степан Курпіль.

Законопроект пропонує достроково звільняти засуджених з ув'язнення, які відбули більше чверті призначеного їм строку покарання, але, при цьому, більше половини цього строку перебували на стаціонарному лікуванні. "Термін перебування засудженого на стаціонарному лікуванні аж до вступу в силу цього закону зараховується при визначенні терміну, необхідного для умовно-дострокового звільнення цієї особи", - йдеться в тексті проекту закону.

Але в документі також зазначається, що дія цієї норми не поширюється на осіб, які були засуджені за вчинення умисного злочину, пов'язаного з позбавленням життя або заподіянням тілесних ушкоджень, злочинів, пов'язаних з незаконним обігом наркотичних речовин і прекурсорів, злочинів проти миру і безпеки людства, а також осіб, які завдали собі фізичної шкоди з метою ухилення від відбування покарання.

Зазначимо, у випадку прийняття цього закону, його норми можуть застосувати для звільнення екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. !zn