UA / RU
Підтримати ZN.ua

У відставку подали два міністри

Разумков отримав заяви про відставку від очільників Мінекології та Мінветеранів.

Міністр захисту навколишнього середовища і природних ресурсів Роман Абрамовський та міністр у справах ветеранів Сергій Бесараба написали заяви про відставку. Голова Верховної ради Дмитро Разумков доручив профільним комітетам парламенту розглянути ці заяви, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Надійшли заяви про звільнення від двох міністрів - від міністра охорони навколишнього середовища і природних ресурсів і міністра у справах ветеранів. Я прошу комітети зібратися завтра розглянути з ранку ці питання, щоб ми могли винести їх на пленарне засідання. Даю відповідне доручення», - звернувся Разумков до депутатів під час засідання Верховної Ради ввечері у вівторок, 15 грудня.

Читайте також: Новим міністром енергетики має стати досвідчений кризис-менеджер - ЗМІ

Як уже повідомляло ZN.UA 15 грудня фракція «Слуги народу» проведе засідання, на якому обговорить призначення трьох міністрів : колишнього виконавчого директора «Нафтогазу» Юрія Вітренка на посаду першого віце-прем'єра - міністра енергетики, в.о. міністра освіти і науки Сергія Шкарлета на посаду глави МОН, а також генерал-майора СБУ Юлії Лапутин на посаду міністра у справах ветеранів.

Відомі українські науковці виступили проти призначення Шкарлета через плагіат у його роботах. У той же час, його призначення лобіюють функціонери, котрих неодноразово викривали в академічній недобропорядності.