UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Верховній Раді пропонують визнати, що Росія окупувала Білорусь

Група народних депутатів пропонує Верховній Раді ухвалити заяву про засудження окупації Росією  території Білорусі. Відповідний проєкт постанови №8148 зареєстровано у парламенті.

Текст документа поки що відсутній на сайті парламенту, але один зі співавторів - член фракції "Європейська Солідарність" Олексій Гончаренко вже опублікував деякі його деталі. 

Задачі, які ставить документ:

"Лукашенко допомагає Путіну вбивати наших громадян, руйнувати наші будинки та інфраструктуру. Росія вже здійснила фактичний аншлюс Білорусі, а Лукашенко тільки виконує забаганки російського диктатора. Необхідно максимально тиснути на цей незаконний режим", - зазначив Гончаренко.

Читайте також: Німеччина надала Україні радар TRML-4D, який може працювати із системою ППО IRIS-T

Вчора президент Литви Гітанас Науседа наголосив, що Білорусь повною мірою бере участь у війні, розв'язаній Росією проти України і тому має відповісти за повномасштабне вторгнення на рівні з РФ.

Чи розпочне Росія чергове вторгнення в Україну з території Білорусі? Чи візьмуть білоруські військові безпосередню участь у війні? Чи всі заяви Лукашенка спрямовані на залякування українців і зроблені ним із подачі Путіна, який підвищує ставки? Про це читайте у статті Володимира Кравченка «Ігри Лукашенка: чи вторгнеться армія Білорусі в Україну».