UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Верховній Раді не виключають проведення позачергових засідань

Стефанчук попросив парламентські комітети підготуватися до їх проведення.

Перший віцеспікер Верховної Ради Руслан Стефанчук не виключає, що парламент може зібратися на позачергові засідання, передає "Інтерфакс-Україна". За словами Стефанчук, часу до кінця п'ятої сесії залишилося мало, а питань для розгляду багато.

"До завершення цієї сесії залишилося три пленарних тижні... і, з огляду на велику кількість питань, які будуть розглядатися в цей період, можливо будуть деякі позачергові засідання. Тому я б просив комітети підготуватися до них, особливо щодо питання національної безпеки (це законопроєкти 5557 і 5558), це так званий законопроєкт про деолігархізацію, а також пул екологічних питань, які визначаються президентом теж як дуже важливі", - заявив Стефанчук під час засідання погоджувальної ради в понеділок.

Згідно з календарним планом Верховної Ради, п'ята сесія повинна закінчитися 23 липня.

Читайте також: "Те, що відбувається - це шоу і абсурд": фракція "Батьківщина" покинула позачергове засідання Ради з кадрових питань

Нагадаємо, в травні президент Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт №5558 "Про засади національного опору" і проєкт закону №5558 "Про внесення зміни до статті 1 Закону України "Про чисельність Збройних Сил України" щодо збільшення чисельності Збройних Сил України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про основи національного опору".

Зокрема, законопроєкти пропонують збільшити чисельність ЗСУ на 11 тис. військовослужбовців для забезпечення функціонування окремого роду Сил територіальної оборони, а також передбачають подальший розвиток системи опору.