UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Верховній Раді створено міжфракційне депутатське об'єднання "Парламентська республіка"

До об'єднання увійшли 13 народних депутатів. Керівником об'єднання обрано позафракційного народного депутата Андрія Деркача.

Спікер Верховної Ради Олександр Турчинов оголосив про створення у парламенті міжфракційного об'єднання "Парламентська республіка".

За словами Турчинова, до об'єднання увійшли 13 народних депутатів. Керівником об'єднання обрано позафракційного народного депутата Андрія Деркача. Григорій Смітюх (Партія регіонів) і Віталій Барвіненко (група Економічний розвиток) обрані його заступниками.

Як повідомляє прес-служба Деркача, "Парламентська республіка" створюється з метою законодавчого забезпечення переходу до парламентської форми правління і народовладдя в Україні". Цілями об'єднання є також розробка законодавчих та нормативно-правових актів щодо суттєвого збільшення прав і повноважень місцевих громад та здійснення соціально відповідальної регіональної політики та запровадження нових форматів та форм співробітництва з парламентами європейських країн і Російської Федерації з питань міжпарламентського співробітництва з питань економічного розвитку та політики безпеки, координації дій з подолання криз за участю Європейської Комісії.

Також цілями міжфракційного об'єднання є практичне забезпечення сприяння діяльності наглядових і робочих місій ОБСЄ в Україні, створення для цих цілей постійно діючої групи з участю представників громадськості, народних депутатів та чиновників при голові Верховної Ради України, а також для нормативного забезпечення створення умов для більш тісної співпраці місцевих громад, органів місцевого самоврядування на рівні "Єврорегіон" та впровадження форм народної дипломатії щодо подолання можливих агресивних і насильницьких дій по відношенню до громадян України, її незалежності і територіальної цілісності;

Окрім цього, цілями "Парламентської республіки" є законодавче забезпечення практичної реалізації функцій парламентського контролю за діяльністю органів державної влади, законодавче забезпечення здійснення адміністративної реформи та реформи місцевого самоврядування в цілях забезпечення реального народовладдя в Україні та законодавче забезпечення соціально-економічного розвитку регіонів і надання більших можливостей щодо формування бюджетів місцевим громадам. !zn

Читайте також:

Регіонали пропонують створити в парламенті групу з участю європейських політиків

Депутати попередньо схвалили закон про парламентську опозицію

Фракцію Партії регіонів покинуть 14 депутатів, щоб створити свою групу