UA / RU
Підтримати ZN.ua

У текст підозри Добкіну внесли зміни

Незабаром обвинувачу вальний акт планують направити до суду.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко оголосив про зміну раніше повідомленої підозри народному депутату від партії "Опозиційний блок" Михайлу Добкіну. Про зміну тексту підозри Добкіну було повідомлено у четвер, 5 липня, особисто генпрокурором.

"Після оголошення про зміну раніше повідомленої підозри іншим фігурантам кримінального провадження досудове розслідування буде закінчено та матеріали досудового розслідування у порядку ст. 290 КПК України будуть відкриті стороні захисту", - зазначила у Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

Вона додала, що після цього обвинувальний акт буде направлений до суду для розгляду по суті. При цьому що саме було змінено в тексті підозри народному депутатові, Сарган не уточнила.

Нагадаємо, що 13 липня 2017 року Верховна Рада схвалила зняття депутатської недоторканності з члена парламентської фракції "Опозиційного блоку" Михайла Добкіна, а також підтримала рішення про його затримання й арешт.

15 липня Печерський райсуд Києва заарештував Добкіна на два місяці з альтернативою застави в 50 млн грн. А 19 липня цей же суд наклав арешт на майно депутата. Пізніше Добкін повідомив про те, що депутат від "Оппоблока" Вадим Новинський вніс за нього 30 млн гривень, а колишній віце-прем'єр-міністр Борис Колесніков – 20 млн гривень.

Депутата підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу.