UA / RU
Підтримати ZN.ua

У світі досі є ті, хто пропонує Україні здати території, щоб Росія лишилась задоволеною — Зеленський

Світ виявився не готовим до сміливості всіх наших людей, які не поступаються Росії та продовжують захищати нашу державу.

Хоч би що робила російська держава, знаходиться хтось, хто каже: давайте врахуємо її інтереси. Цьогоріч у Давосі це знову прозвучало. Про це заявив президент України Володимир Зеленський у відеозверненні до української нації.

«Попри тисячі російських ракет, які вдарили по Україні. Попри десятки тисяч убитих українців. Попри Бучу й Маріуполь тощо. Попри зруйновані міста. І попри побудовані російською державою «фільтраційні табори», у яких убивають, катують, ґвалтують і принижують, як на конвеєрі. Росія зробила це все у Європі. Але все одно в Давосі з глибокого минулого виринає, наприклад, пан Кіссинджер і говорить, що нібито треба віддати Росії шматок України. Щоб нібито не було відчуження Росії від Європи», — заявив Зеленський.

Нагадав президент України про історію з дитинства Кіссинджера.

«Таке враження, що в пана Кіссинджера на календарі не 2022 рік, а 1938-й, і він думав, що говорить з аудиторією не в Давосі, а в тодішньому Мюнхені. До речі, в реальному 1938 році, коли родина пана Кіссинджера рятувалася з нацистської Німеччини, йому було 15 років, і він все чудово розумів. І від нього тоді не чули, що треба нібито адаптуватися до нацистів замість того, щоб рятуватися від них чи боротися з ними», — повідомив Зеленський.

За словами глави держави, почали з'являтися й симптоматичні редакційні статті в деяких західних ЗМІ про те, що нібито Україна повинна прийняти так звані важкі компроміси, віддавши територію в обмін на мир. 

«І за всіма цими геополітичними міркуваннями тих, хто радить Україні щось віддати Росії, «великі геополітики» завжди не хочуть бачити звичайних людей. Звичайних українців. Мільйони тих, хто, власне, й живе на території, яку вони пропонують обміняти на ілюзію миру. Треба завжди бачити людей. І пам'ятати, що цінності – це не просто слово», — наголосив президент.

Зеленський закликав українців зробити все можливе, щоб у світі з'явилася стійка звичка — брати до уваги Україну.

«Щоб інтереси українців не перекривалися інтересами тих, хто поспішає на чергове побачення до диктатора», — підсумував глава держави.

Читайте також: В ОП прокоментували пропозиції заморозити війну та віддати Росії частину територій задля миру

Нагадаємо, що зараз Україна користується широкою глобальною підтримкою у її обороні від агресії Росії. Однак, на думку експрем’єр-міністра Фінляндії Александра Стубба, дуже скоро ситуація може змінитися.