UA / RU
Підтримати ZN.ua

У справі про побиття активістів Майдану винесли лише два реальні вироки – Горбатюк

Загалом суди ухвалили 49 рішень.

За результатами розслідування злочинів проти активістів Майдану винесено 49 вироків, однак реальні лише два. Про це заявив начальник департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк в ефірі програми "Право на владу".

"Всього 49 вироків, а реально 2 вироки позбавлення волі. Але другий хоч і відбувся теж стосовно тітушки, але нажаль він не викликає задоволення тому, що суддя виніс такий вирок, щоб він, реальна міра покарання, а він був під вартою, щоб він в день винесення вироку був звільнений з під варти з врахуванням "закону Савченко". Ще ведеться робота, яка не відображена в повідомленнях про підозру, але вона потрібна, вона йде...", - заявив він.

Він зазначив, що окрім результату продовжується робота, яка не відображена у повідомленнях, але вона реально потрібна, щоб отримати відповіді на багато питань.

"За результатами роботи я для себе, і слідчі, ми бачимо ту ситуацію, що на сьогоднішній день керівництво правоохоронних органів та керівництво держави практично не зацікавлені в результатах цієї роботи

Він додав, що наявність політичної волі з боку керівництв держави є дуже важливим, та навів приклад, коли в Литві аналогічна історія не розслідувалась понад 20 років, допоки до влади не прийшла діючий президент та не створила умови

"Є робота, є основа, є притягнуті до відповідальності, але повноцінний результат досягається зусиллями всіх правоохоронних органів", - резюмував Горбатюк.

Нагадаємо, раніше начальник Департаменту спецрозслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк повідомив про те, що наразі у справах про злочини проти Євромайдану повідомлено про підозру понад 350 особам, стосовно 230 скеровано до суду обвинувальні акти, і є вже понад 35 вироків.

У той самий час, реальний термін позбавлення волі отримала лише одна людина - так званий "тітушка", якого засудили до колонії років колонії.

Детальніше про ситуацію з розслідуванням злочинів проти Євромайдану читайте у статті Євгенії Закревської "Зворотна сторона очевидності", а також в інтерв'ю з головою Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергієм Горбатюком у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".