UA / RU
Підтримати ZN.ua

У соцмережах і ЗМІ ширяться наполегливі чутки про смерть глави МЗС Росії Сергія Лаврова

Сергій Лавров – смерть голови МЗС Росії обговорюють у мережі

Близько доби тому соцмережі і ютуб-канали почали бурхливо обговорювати надзвичайну новину: нібито глава МЗС Сергій Лавров раптово помер. Навіть через декілька годин - жодної згадки про міністра навіть у російських ЗМІ немає, хоча ще три дні тому згадувалися  заходи за його участю.

Наприклад, 29 серпня Лавров брав участь у спільній пресконференції у Москві з міністеркою закордонних справ Сенегалу Ясін Фалл.

Читайте також: Лавров: В основі обговорень для проведення другого Саміту миру лежить неприйнятна для РФ українська Формула миру

Про спростування новини також не йдеться. Російські офіційні засоби масової інформації дружно мовчать.

ЗМІ пишуть, що першим цю новину опублікував у мережі Х постійний представник України в ООН Сергій Кислиця. Але насправді це був тільки натяк, який можна сприймати по-різному, тому що імені Кислиця не називав. Але чомусь усі подумали саме про Лаврова.. 

"Для деяких російських військових злочинців померти у своєму ліжку в елітному приміському районі може здатися найпростішим виходом. Навіть якщо вони пропустять лаву підсудних, вони підуть прямо в пекло, щоб горіти там вічно, оминаючи чистилище... Дехто каже, що він уже дав вічного хропака (kicked the bucket), та все ж за іронією долі, я б хотів, щоб він був живий, щоб побачити його на лаві підсудних…" – написав у своєму повідомленні Кислиця.

Цікавий аналіз цього повідомлення зробив у виданні NV політолог Ігор Рейтерович.

"Я не думаю, що це екстравагантні [заяви]. Тут треба розуміти, що у дипломатів, особливо тих, які працюють в Організації об'єднаних націй, робота передбачає максимальну публічність і необхідність привертати увагу до того, що там відбувається. Оскільки для нас це певний майданчик донесення інформації про російсько-українську війну, зокрема донесення інформації про російські воєнні злочини, російських воєнних злочинців, то подібні тексти грають дуже важливу роль. І на них звертають увагу, і вони нагадують світу, що насправді відбувається в Україні після початку широкомасштабного вторгнення Росії.

"Тим більше, що наш представник вміє додати трошки інтриги," - додав Рейтерович, - " У нього дуже влучні формулювання. І він таким чином нагадує про багато важливих речей, про які ми іноді забуваємо. Особливо, що найголовніше, про це забувають різні інші країни, тому що вони там нещодавно мали сумнівне задоволення слухати, наприклад, того ж Лаврова або представників Росії, які розказують абсолютні нісенітниці, переставляють все з ніг на голову і займаються відвертою дезінформацією".

Дійсно, у дипломатичних колах, які є досить обізнаним колом осіб, може бути відомою щось таке, що поки не виноситься на шгирокий загал. Але те, що після цієї "новини" з'явилося дуже багато запитів у інтернеті про Лаврова і його "діяння" і брехливі заяви, - факт.

Читайте також: Про жодні переговори з Україною після вторгнення в Курську область не може бути й мови – Лавров

"Також нам не треба забувати про одну дуже важливу річ, - продовжив політолог. - Російська так звана політична еліта, яка відповідальна за організацію і ведення війни, вона переважно складається з дуже вже літніх людей. Те, що там дехто з них більш-менш нормально виглядає, — це дива сучасної медицини. Але це літні люди, дійсно, і з ними в будь-який момент може трапитися, що завгодно, якісь природні речі.

Довідково: Сергій Лавров народився у 1950 році. 21 березня йому виповнилося 74 роки.