UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Сирію російські військові пішли здобувати досвід, який не отримали в Україні – генштаб Британії

У разі конфлікту Росія "чинитиме так, як їх опоненти очікують найменше".

Росія використовує воєнні конфлікти в Сирії і Україні для навчань своїх передових військових підрозділів, вважає начальник Генерального штабу Збройних сил Великобританії Нік Картер. Про це він заявив під час виступу в Королівському об'єднаному інституті оборонних досліджень у Лондоні, повідомляє "Укрінформ".

"Вони скористалися Сирією для розвитку своїх експедиційних можливостей, для того, аби дати дуже великій кількості своїх офіцерів високотехнологічний бойовий досвід, який вони не змогли здобути в Україні; а також для випробування у бойових умовах ракет дальнього радіусу дії та більше 150 інших нових типів озброєння та обладнання", - сказав Картер та додав, що в разі конфлікту Росія діятиме максимально непередбачувано, "так, як їх опоненти очікують найменше".

Днями Державний секретар США Рекс Тіллерсон поклав відповідальність за використання хімічної зброї в Сирії, в тому числі, й на Росію, зазначивши, що вона фактично зрадила міжнародну Конвенцію про заборону хімічної зброї, взявши під захист режим сирійського президента.

А екс-міністр оборони США Ештон Картер під час виступу на Всесвітньому економічному форумі в Давосі заявив, що три десятиліття США не розглядали Росію як військового опонента, однак дії Росії за останні три роки змусили переглянути цю думку.