UA / RU
Підтримати ZN.ua

Антикорупциійні органи поки не планують притягувати депутатів до відповідальності– Холодницький

Глава САП не виключив, що кимось із парламентаріїв може зайнятися ГПУ.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Національне антикорупційне бюро не готують нових подань на позбавлення недоторканності й притягнення до відповідальності кого-небудь з народних депутатів, повідомив голова САП Назар Холодницький.

"На жодного члена парламенту, крім Онищенко (Олександр Онищенко, член парламентської групи "Воля народу", – ред.) зараз у антикорупційних органів планів повідомляти про підозру та вносити подання немає", – заявив Холодницький в ефірі "5 каналу" ввечері у вівторок, 5 липня.

Очільник САП додав, що йому нічого не відомо про повторне подання про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука.

"Нічого мені про це не відомо. Якщо і буде подання на Мосійчука, то воно буде вноситися Генеральною прокуратурою... Кращого запитайте про це у Мосійчука або у генерального прокурора", – зазначив прокурор.

Нагадаємо, 5 липня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата України Олександра Онищенка. При цьому не голосували депутати з фракції "Опозиційний блок", групи "Відродження", групи "Воля народу" і половина депутатів фракції "Батьківщина".

Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що за даними прикордонної служби Онищенко 2 липня вилетів в Мінськ. Генпрокурор додав, що Онищенко може бути затриманий в будь-якій країні світу, за винятком Російської Федерації, "яка свідомо і відверто порушує всі міжнародні закони".