UA / RU
Підтримати ZN.ua

У розмові з Зеленським новий премʼєр Естонії запевнив у подальшій підтримці України

Вони домовились зустрітися за першої нагоди.

Президент Володимир Зеленський провів першу телефонну розмову з новопризначеним премʼєром Естонії Крістеном Міхалом. Глава естонського уряду у свій перший робочий день запевнив, що продовжить підтримку України на шляху до ЄС та НАТО, повідомив український президент у Telegram.

Зеленський зазначив, що побажав Міхалу наснаги на посту премʼєра задля процвітання Естонії. Він нагадав, що Таллінн щорічно виділяє 0,25% свого ВВП на підтримку України та є одним з найпринциповіших союзників Києва.

Читайте також: Президент Естонії: Рух до членства України у НАТО є незворотнім

«Обговорили продовження співпраці, зокрема між нашими оборонними компаніями, та домовилися зустрітися за першої нагоди», — повідомив президент України.

Раніше президент Естонії Алар Каріс затвердив новий уряд країни на чолі з Крістеном Міхалом. Новий прем’єр-міністр належить до тієї ж ліберальної «Партії реформ», що й його попередниця Кая Каллас, яка пішла у відставку 15 липня. Вона виконувала обовʼязки до вступу Міхала на посаду. Каллас покинула посаду премʼєрки через її призначення главою європейської дипломатії замість Жозепа Борреля.