UA / RU
Підтримати ZN.ua

У розмовах з Трампом про Україну Джонсон діяв з власної ініціативи — Стефанішина

Проте вона вважає, що експремʼєр Британії діє в інтересах Києва.

Віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що колишній премʼєр Британії Борис Джонсон діє з власної ініціативи, коли обговорює з кандидатом у президенти США Дональдом Трампом війну в Україні. Проте, як повідомляє "Інтерфакс-Україна", Стефанішина вважає, що він діє в інтересах Києва.

"Ми маємо цінувати його [Джонсона] сміливість, тому що він з власної ініціативи провів зустріч із Трампом. Він намагався пояснити ситуацію в Україні", — заявила віцепремʼєрка.

Читайте також: Глава Міноборони Італії прокоментував мирний план Трампа

Вона також сказала, що голос Джонсона є дуже цінним для України, адже він має авторитет серед республіканців у США. Стефанішина вважає, що таким чином експремʼєр Британії хоче створити поле для дискусії.

Нагадаємо, 17 липня Джонсон провів зустріч із Трампом, вони обговорювали війну в Україні. Тоді експремʼєр Британії заявив, що кандидат у президенти США у разі своєї перемоги "буде сильним і рішучим у підтримці" України та захисті демократії.

Раніше Джонсон розповів про те, як Трамп може завершити війну в Україні. За його словами, республіканець може запропонувати Києву членство в ЄС та НАТО в обмін на відмову від частини територій.