UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Росії заявили про початок відведення військ з Криму та від українського кордону

Та на період свят там все ще буде зосереджена деяка кількість військових.

У Південному військовому окрузі РФ заявили, що 10 тисяч військових повертаються до пунктів дислокації після місяця перебування на території тимчасово анексованого Криму та в Ростовській області. Про це повідомляє "Интерфакс"

"У військах ПВО завершився етап бойового злагодження відділень, екіпажів та розрахунків у мотострілецьких з'єднаннях, військових частинах пологів військ та спеціальних військ. Понад 10 тисяч військовослужбовців у складі підрозділів здійснять марші до пунктів постійної дислокації з території загальновійськових полігонів", - йдеться в повідомленні. 

Там розповіли, що заняття проводилися в Астраханській, Волгоградській та Ростовській областях, в окупованому Росією Криму, Ставропольському та Краснодарському краях, республіках Північного Кавказу, а також на полігонах військових баз РФ в Абхазії, Вірменії та Південній Осетії.

"Протягом місяця на ротаційній основі за модульною системою пройшли підготовку в польових умовах батальйонні тактичні групи та тактичні групи родів військ усіх з'єднань та військових частин Південно-Східної оборони", - повідомив округ.

Та на період свят там все ще буде зосереджена деяка кількість військових. Це пояснюють необхідністю підтримки високої боєготовності на випадок надзвичайних ситуацій. 

Читайте також: Росія не припинила нарощування військової сили поблизу кордонів з Україною — Bloomberg

Напередодні глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що у захисників України на Сході з'явилася надія, що різдвяні свята відбудуться справді у тиші та будуть, по можливості, мирними. За його словами, під час засідання Тристоронньої контактної групи 22 грудня всі сторони висловили намір рішуче дотримуватися домовленостей щодо заходів з посилення режиму припинення вогню від 22 липня 2020 року.

При цьому під час засідання ТКГ 10 грудня представники РФ відмовилися повернутися до режиму припинення вогню на Донбасі, запропонованого українськими представниками в ТКГ.

Виконання політичної частини мінських домовленостей зруйнує Україну. Детальніше читайте у статті Тетяни Силиної "Трупна отрута "Мінська": три способи уникнути страти України, яку задумав Путін".