UA / RU
Підтримати ZN.ua

У РНБО допускають обмін Богуслаєва на українських військовополонених

Для нашої країни головне - "життя громадян".

Секретар РНБО Олексій Данілов не виключає того, що ексдиректора "Мотор Січ" Вячеслава Богуслаєва можуть обміняти на військовополонених, про що він сам і попросив у листі, який учора опублікували "Схеми". Під час телемарафону Данілов зауважив, що для України головне - "життя наших громадян – це найбільша цінність".

"Богуслаєв просто цим листом підтверджує, що він був агентом Росії... Всі ці агенти, які все ще є на території України, вони ще будуть проситися, щоб їх обміняли, - розповів Данілов. - Ми займаємося поверненням наших громадян. Для нас життя нашого громадянина – це найбільша цінність, тому рішення, якщо буде прийматися, то буде тільки на користь нашої країни".

Читайте також: СБУ: Богуслаєв блокував передачу розвідці бойового гелікоптера у квітні 2022-го

Нагадаємо, 22 жовтня Служба безпеки України затримала В'ячеслава Богуслаєва, 24 жовтня його та керівника одного із департаментів "Мотор Січі" Олега Дзюбу було взято під варту. Обом фігурантам висунута підозра за двома статтями Кримінального кодексу України: 111-1 (колабораційна діяльність) та 111-2 (пособництво державі агресору).

За версією слідства, колишній керівник "Мотор Січі" Богуслаєв продавав авіаційні двигуни до РФ, а з початком повномасштабної війни наказав сховати документи і розібрати гвинтокрили, щоб ними не могли скористатися українські військові. Судячи з аудіозаписів розмов Богуслаєва з росіянами, він скаржився на мародерство та обстріли Запоріжжя, в тому числі й очолюваного ним заводу, та все одно підтримував окупацію України.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Богуслаєв має громадянство Російської Федерації, яке він отримав ще у 2000 році.