UA / RU
Підтримати ZN.ua

У разі введення локдауну в Києві має працювати громадський транспорт – Кличко

Кличко звернув увагу на необхідності визначення чітких правил дотримання карантину.

Міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що буде наполягати на роботі метро та громадського транспорту у разі введення локдауну у столиці. Про це він повідомив в ефірі телеканалу "Україна 24".

За словами Кличка, необхідно визначити чіткі правила дотримання карантину.

"Запроваджує карантин виключно Уряд. Якщо локдаун буде введено, нам потрібні чіткі правила дотримання карантину. Я буду наполягати, якщо локдаун буде введений, не зупиняти метро і громадський транспорт", - сказав він.

Читайте також: ОПУ: Питання новорічного локдауну вирішиться через тиждень

Глава міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що в Україні негайно потрібно вводити локдаун не менше, ніж на 3-4 тижні.

Нагадаємо, з 14 по 30 листопада в Україні діє "карантин вихідного дня". Згідно з постановою Кабміну, в період з 00 годин 00 хвилин суботи до 00 годин 00 хвилин понеділка на території України з 14 листопада по 30 листопада 2020 року забороняється робота підприємств громадського харчування (крім послуги на винос), робота торгово-розважальних центрів, розважальних закладів, діяльність суб'єктів господарювання, що здійснюють діяльність в сфері торговельного та побутового обслуговування населення (є винятки), діяльність установ культури і проведення культурних масових заходів, крім кіно- і відеозйомок, за умови обмеження доступу до місця зйомки. Також повинні бути закритими спортивні зали, фітнес-центри, басейни.

Магазинам та іншим компаніям рекомендовано визначити 2 години (з 10:00 до 12:00 або в інший час дня) для пріоритетного обслуговування громадян похилого віку та людей з інвалідністю.