UA / RU
Підтримати ZN.ua

У разі агресії РФ проти України США будуть готові запровадити економічні санкції, від яких відмовлялися раніше - Блінкен

Ентоні Блінкен зазначив, що краще, якщо Москва та Київ урегулюють розбіжності за допомогою Мінських угод.

Якщо Росія продовжить йти шляхом конфронтації з Україною, Сполучені Штати Америки будуть готові прийняти економічні санкції проти РФ, від яких раніше відмовлялися. Про це заявив голова Держдепу США Ентоні Блінкен під час пресконференції у Ризі.

«Ми ясно дали зрозуміти, що якщо Росія у випадку з Україною продовжить йти шляхом конфронтації, наша реакція буде рішучою. Зокрема, йтиметься про сильні економічні заходи, від яких ми в минулому відмовлялися», - заявив Блінкен.

Щодо ситуації на кордоні з Україною, то глава Держдепу США заявив, що «мають бути готові до будь-якого розвитку подій». Блінкен також наголосив, що буде краще, якщо Москва та Київ врегулюють розбіжності, використовуючи мінські домовленості.

Читайте також: США в НАТО закликали Росію до деескалації напруги на кордонах з Україною

Раніше Washington Post писав, що Білий дім розглядає варіанти стримування російського вторгнення до України. Вашингтон вивчає формат запровадження розширених санкцій проти Москви та надання додаткової військової допомоги Києву. В адміністрації Байдена також опрацьовують можливість дистанційного спілкування президентів США та Росії для врегулювання «української кризи».

Події минулої осені свідчать, що формування нового світового порядку перейшло із концептуальної сфери в практичну стадію. І хоч як це дивно, Україна опинилася чи не в центрі цього процесу. Докладніше про подію у статті Сергія Корсунського «Натяки Путіна: навіщо Росія стягнула війська і що робити Україні».