UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Раду внесли законопроект про повну блокаду окупованого Криму і Донбасу

Законопроект передбачає призупинення залізничного, вантажного і автобусного сполучення в Донбас і Крим.

На розгляд Верховної ради винесено законопроект, що передбачає повну офіційну блокаду Криму, повідомляється на сайті парламенту.

Документ, розміщений на сайті Ради 29 вересня 2015 року, передбачає призупинення залізничного, вантажного і автобусного сполучення в Донбас і Крим. Автором законопроекту став депутат "Радикальної партії" Дмитро Лінько.

20 вересня кримські татари та інші протестувальники почали продуктову блокаду Криму. Блокада стосується лише вантажних автомобілів, які перевозять товари в Крим і назад, - для них перекриті всі три дороги та пункти пропуску (Чонгар, Чаплинка і Каланчак) на адмінкордоні з Херсонською областю. Планується, що блокада буде безстроковою і пройде в три етапи.

Як писала у статті в DT.UA Валентина Самар, блокада поставок в Крим не є акцією виключно кримських татар і не є акцією Меджлісу, незважаючи на те, що була озвучена його лідерами. Це буде акція всіх кримських політичних українців, які втомилися чекати від влади реальних кроків щодо деокупації півострова і захисту прав його мешканців по обидві сторони Перекопу, але яка не забуває дбати про інтереси вигодонабувачів "кримської офшорки", народженої законом про СЕЗ "Крим".