UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Раду внесено сьомий законопроект про вирішення питання Тимошенко

Депутати, які входять у робочу групу з Тимошенко, зареєстрували новий законопроект щодо перерви для ув'язнених у відбуванні покарання.

Представники опозиції зареєстрували у Верховній Раді новий законопроект №3693 про вирішення питання Юлії Тимошенко - "Про внесення змін у деякі закони України щодо перерви у відбуванні покарання". Про це повідомила прес-служба парламенту.

Документ розробила група авторів з опозиційного табору: Андрій Кожем'якін, Геннадій Москаль, Ірина Луценко (фракція "Батьківщина"), Андрій Міщенко ("Свобода") та Ірина Геращенко ("УДАР").

Всі ці депутати входять у робочу групу з підготовки законопроекту щодо лікування ув'язнених, що дало б можливість виїхати Юлії Тимошенко за кордон на лікування.

На даний момент текст зареєстрованого законопроекту та пояснювальна записка до документа відсутні на сайті Ради.

Як повідомила ZN.UA один з авторів документа Ірина Геращенко, при розробці документа "враховувалися недоліки попередніх законопроектів, а також напрацювання робочої групи".

За словами нардепа, принципова відмінність документа полягає в реченні внести поправки в статтю 87 Кримінально-виконавчого кодексу України (УИКУ), регулюючої направлення засуджених до позбавлення волі для відбування покарання.

Геращенко вважає, що даний законопроект може бути розглянутий парламентом разом з "євроінтеграційним" законом про прокуратуру. Однак депутат не впевнена у прийнятті законопроекту №3693 - за її словами, "все буде залежати від того, чи отримають регіонали команду голосувати".

Vинулого тижня парламент провалив голосування за шість законопроектів щодо лікування ув'язнених за кордоном: №3461 Анжеліки Лабунської, №3479 Арсенія Яценюка, №2453а Сергія Міщенка, №3526 Володимира Купчака, №3596 Олега Ляшка, №3599 Андрія Кожем'якіна. !zn

Читайте також:

Яценюк укотре поскаржився на регіоналів: не хочуть проводити позачергову сесію

Політика: Нардепи вимагають завести кримінальну справу на Азарова за "статтею Тимошенко"

Тимошенко закликала учасників Євромайдана завершити розпочате Помаранчевою революцією

Янукович заявив про неможливість швидко вирішити питання Тимошенко