UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Раді зареєстрували проєкт постанови про відставку Гончарука

Профільний комітет уже схвалив відставку Гончарука.

У Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови № 3158 "Про відставку прем'єр-міністра України Гончарука О. В.". Документ зареєстрували 4 березня.

"Відповідно до пункту 12 частини першої статті 85 та частини другої статті 115 Конституції України Верховна Рада України постановляє: прийняти відставку прем'єр-міністра України Гончарука Олексія Валерійовича", - йдеться у документі.

Проєкт постанови внесли у Верховну Раду члени комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Читайте також: Пропагандисти опублікували відео прибуття першого пасажирського поїзда з Росії в анексований Севастополь

Нагадаємо, Верховна Рада ввечері 4 березня збереться на позачергове засідання, скликане головою держави. Головною темою стануть кадрові зміни в Кабінеті міністрів і силовому блоці.

Напередодні народні депутати фракції "Слуга народу" погодили відставку глави уряду Олексія Гончарука. При цьому на його місце планують призначити Дениса Шмигаля, який зараз обіймає посаду віцепрем'єра - міністра розвитку громад і територій.

Як повідомляло ZN.UA Гончарук сам написав заяву про відставку. Профільний комітет вже рекомендував парламенту відправити Гончарука у відставку.

ZN.UA з'ясувало, яким буде склад майбутнього уряду.