UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Раді зареєстровано законопроект, що встановлює правові підстави для обмежувальних заходів на період пандемії

Прийняття зазначеного законопроекту очікується в понеділок 13 квітня.

Комітет Верховної Ради України зареєстрував законопроект №3320 "Про внесення змін до закону "Про захист населення від інфекційних хвороб" щодо запобігання розповсюдження коронавірусної хвороби (COVID-19)". Згідно з законопроектом встановлюються правові підстави для застосування сучасних тактик протидії розповсюдження інфекційних хвороб.

Крім того, пропонується чітко визначити поняття "самоізоляція" і "обсервація". Уряду передбачається надати право визначати їх порядок, а місцевій владі - право створювати тимчасові спеціалізовані лікарні для додаткового забезпечення надання медичної допомоги хворим і залучати додатково медичних працівників, які мають відповідну спеціальну освіту і відповідають єдиним кваліфікаційним вимогам, з ними укладається контракт (на строк дії контракту за медпрацівниками зберігаються основне місце роботи і посада).

Також з метою впровадження сучасних протиепідемічних заходів пропонується тимчасово запровадити норму, необхідну для обробки персональних даних громадян.

Як повідомлялося, комітет з питань правоохоронної діяльності рекомендував Верховній Раді України прийняти за основу законопроект №3274-1 "Про внесення змін у деякі закони щодо відповідальності за порушення законодавства про ціноутворення під час дії правового режиму воєнного або надзвичайного стану або режиму надзвичайної ситуації державного рівня".