UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Раді відзначили 20-ту річницю підписання хартії про особливе партнерство Україна-НАТО

У Києві готуються до візиту генсека НАТО Столтенберга.

Стало відомо, що Рада займеться на цьому тижні: рівно тим же, що і минулого

У понеділок, 3 липня, у Верховній Раді відбулося урочисте засідання, присвячене 20-й річниці підписання Хартії про особливе партнерство між Україною й НАТО.

У засіданні взяли участь спікер Андрій Парубій, віце-прем'єр з питань євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, помічник генерального секретаря НАТО Сорін Думітру Дукару, екс-голова Місії України при НАТО Борис Тарасюк, голова Парламентської Асамблеї НАТО Паоло Аллі, директор Інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін, голова української делегації в ПА НАТО Ірина Фриз, колишній посол США при НАТО Роберт Хантер.

Пізніше Парубій повідомив про наміри обговорити перспективи членства України в НАТО з генеральним секретарем Альянсу Єнсом Столтенбергом під час його візиту до Києва.

"10 липня запланований візит до Києва генсека НАТО Єнса Столтенберга. Проговоримо перспективи членства України в НАТО", - написав спікер українського парламенту на своїй сторінці у Twitter у понеділок.

За даними опитування Центру Разумкова і фонду "Демократичні ініціативи", референдум з питання вступу в НАТОвзяли б участь 62% українців і 72% з них проголосували б за приєднання до альянсу.

8 червня Верховна Рада внесла зміни до законів "Про засади внутрішньої і зовнішньої політики" та "Про основи національної безпеки України". Документ визначає членство України в НАТО як стратегічний зовнішньополітичний пріоритет держави.

Детальніше про рішення Верховної Ради зробити вступ до Північноатлантичного Альянсу пріоритетом зовнішньої політики Києва читайте в статті Володимира Кравченка "Підняти вимпел!" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".