UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Раді сталася бійка після звинувачення депутата Дунаєва в підтримці бойовиків

Депутат від "Опозиційного блоку" зазначив, що "героями" назвав воюючих на боці ВСУ жителів Донбасу.

В парламенті в четвер сталася бійка після звинувачень з боку глави "Радикальної партії" Олега Ляшка щодо депутата від "Опозиційного блоку" Сергія Дунаєва в підтримці тероризму.

Зокрема, невдоволення Ляшко було викликано промовою Дунаєва в Лисичанську, в якій він назвав шахтарів і металургів героями, які "змушені йти воювати", щоб утримувати свою сім'ю.

Дана фраза неоднозначно була сприйнята у суспільстві. За словами Ляшка, "героями" назвав Дунаєв саме бойовиків, тому зажадав від генерального прокурора Віктора Шокіна внести подання на зняття з нього недоторканності.

Після цієї заяви в Раді представники "Опозиційного блоку" і "Радикальної партії" встали зі своїх місць і почали емоційно з'ясовувати стосунки. У кінцевому підсумку їх розборонили.

Сам же Дунаєв після оприлюднення скандального відеозапису заявив, що у своїй промові "героями" назвав тих, хто змушений йти воювати на стороні ВСУ.

"Ви хоча б раз виїхали на бойову точку, де дійсно є герої – шахтарі, металурги, нафтохіміки, які сьогодні, втративши робочі місця, служать у Збройних силах України", - виправдався Дунаєв.

У самій оприлюдненої мови дійсно Дунаєв прямо не вказує, що воюють на чиєму боці він іменує "героями". Однак він вкрай критично висловлюється про дії нинішнього уряду України.

Напередодні депутати позбавили мандата депутата Мірошника.