UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Раді поновлюють збір підписів за відставку Рябошапки

За даними ZN.UA у генпрокурора склалися конфліктні стосунки з керівництвом МВС і ДБР.

Низка народних депутатів своєрідно готується до позачергового засідання Верховної Ради 4 березня. Група близьких до олігарха Ігоря Коломойського депутатів поновлює збір підписів за відставку генерального прокурора Руслана Рябошапки.

Виключений з фракції "Слуга народу" депутат Антон Поляков назвав причиною "договорняки, покривання та злочинну бездіяльність генпрокурора".

"Рівно 4 місяці тому, з огляду на це, ми почали збирати підписи нардепів для винесення йому недовіри... Рябошапці дали все – можливість "реформування", повноваження, зарплату та час. Відзавтра (2 березня - ред.) поновлюємо збір підписів", - написав Поляков у своєму Telegram-каналі.

Однак за даними ZN.UA, у Руслана Рябошапки склалися конфліктні стосунки з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим і в. о. директорки Державного бюро розслідувань Іриною Венедиктової. Останній скандал з в. о. голови ДБР стався через вкрай низьку якість оформлення проєкту підозри п'ятому президенту України Петру Порошенку, підготовленого в бюро.

DT.UA

За даними ZN.UA, на позачерговому засіданні Верховної Ради одним з 5 питань буде кадрове, однак остаточних рішень щодо заміни міністрів і прем'єра зараз немає.

Основною робочою версією є подання про зняття прем'єр-міністра Гончарука у середу, 4 березня, і призначення в. о.

Зазначимо, згідно зі ст. 43 Закону про Кабінет Міністрів України, в.о. прем'єр-міністра не матиме права вносити на затвердження кандидатури нових міністрів. Таким чином, щонайменше виглядатиме дивним той факт, якщо перед відставкою кадрові зміни здійснить чинний прем'єр.

За версією ЗМІ, на засіданні також розглядатимуть питання відставки директора НАБУ і генпрокурора.