UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Путіна відповіли на слова Зеленського про підготовку держперевороту в Україні

Кремль традиційно все заперечує.

Речник Кремля Дмітрій Пєсков передбачувано відреагував на слова президента України Володимира Зеленського про загрозу державного перевороту. Під час спілкування з журналістами Зеленський заявив, що розвідки інших країн повідомляють, що це може статися на початку грудня.

"У нас є не тільки агентурна інформація, у нас є звукова інформація, де представники з України з представниками Росії обговорюють участь Ріната Ахметова в державному перевороті в Україні, що буде залучено мільярд доларів тощо. Я вважаю, що це підстава бізнесмена Ріната Ахметова, я вважаю, що це є операція, його втягують у війну проти держави України", - заявив президент, зазначаючи, що голосу самого Ахметова на записах немає, проте особи, яких гарант називати також не став, розмовляють саме про бізнесмена. 

"Росія не мала жодних планів брати участь. І Росія ніколи не займається взагалі такими справами", - цитують Пєскова російські державні агенції.

Нагадаємо, Зеленський вважає, що можливість початку широкомасштабної війни з Росією може бути щодня, але зараз триває залякування, зокрема через ЗМІ. Президент зазначив, що Україна повністю контролює кордони та готова до будь-якої ескалації.

Читайте також: Україна відмовилася вчинити національне самогубство. Продаж країни Росії призведе до катастрофи для Заходу – CEPA

Поки міжнародні лідери та світові ЗМІ продовжують міркувати про останнє нарощування Москвою військової присутності на українському кордоні, президент Росії Владімір Путін спокійно продовжує повільну анексію східної України. Пітер Дікінсон з Atlantic Coucil пише, що Путін створює неформальну імперію на Донбасі та що повільна анексія східної України продовжується.

У геополітичній грі, що розгорнулася, ставки високі для всіх її учасників. Детальніше читайте у статті Володимира Кравченка"Україна - епізод у серіалі, сценарій якого пишемо не ми?".